Wanneer heb je scriptiebegeleiding nodig?
Als je vastloopt bij het schrijven van je scriptie is dat erg vervelend. Als het schrijven van je scriptie niet lukt kan dat meerdere oorzaken hebben. Misschien heb je last van stress of paniek of weet je niet hoe je het moet aanpakken. Wat de reden ook is, gelukkig is er een oplossing: scriptiebegeleiding. Wat dat inhoudt, lees je hier.
De scriptiebegeleider
Je scriptiebegeleider vanuit je opleiding heeft vaak maar een beperkte hoeveelheid tijd. Deze moet dit immers naast zijn taken als docent doen. Bij scriptiebegeleiding krijg je scriptiebegeleider die helemaal voor jou klaarstaat en je helpt om verder te komen met je scriptie. Deze begeleider zal eerst samen met jou kijken waar het probleem ligt. De scriptiebegeleider kijkt kritisch met je mee. Lukt het je niet om structuur aan te brengen in je scriptie? Of hoe kun je het beste hoofd- en deelvragen formuleren.
Stok achter de deur
Blijf jij het werken aan je scriptie maar uitstellen? Door te kiezen voor scriptiebegeleiding van Studielab heb je een stok achter de deur om regelmatig aan je scriptie te werken. Door af te spreken met je scriptiebegeleider en concrete doelen te stellen krijg je een stuk meer overzicht en een stuk minder stress. Zo houd je het tempo erin en kun je je scriptie op tijd afronden.
Je scriptie is afgekeurd
Scriptiebegeleiding is ook aan te raden wanneer je scriptie is afgekeurd. Het kan zijn dat er niet goed weet wat er nu van je verwacht wordt en hoe je het moet aanpassen om je scriptie wel goedgekeurd te krijgen. Een scriptiebegeleider kan je hiermee helpen. Deze kan je voorzien van de juiste tips om je scriptie in de herkansing wel goedgekeurd te krijgen. Met scriptiebegeleiding is de kans dus groter dat je in de herkansing wel slaagt.